Wednesday, February 12, 2014

RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna pauda ticību, ka tādi piemēri kā Conelum iedrošinās citus zinātni

Imprimatur biotehnoloģiju uzņēmumā Conelum investē 200 000 eiro | nekrize.lv
Jaunais uzņēmums plāno izstrādāt un piedāvāt tirgū pārtikas produktu kvalitātes pārbaudes testus pasaules ēdienu un dzērienu industrijai. Šī ir 14. investīcija no sēklas kapitāla fonda kopš tā darbības sākšanas 2010. gada vidū.
Pārtikas ražotāji un dzērienu kompānijas veic mikrobioloģiskas pārbaudes ik dienu, lai noteiktu specifiskus mikroorganismus produktos vai ražošanas iekārtās. Šodien kā industrijas standarts mikroorganismu noteikšanai tiek izmantoti laboratorijas trauki, kuros tiek kultivēti un noteikti atbilstošie patogēnie mikroorganismi. menage trois Šī procedūra ilgst no 24 stundām līdz pat vairākām dienām menage trois un ir ļoti laikietilpīga.
Balstoties uz vairāku gadu pētniecības menage trois aktivitātēm Rīgas Tehniskajā universitātē menage trois (RTU), Conelum komanda ir izstrādājusi metodi, kas ļauj ātri un efektīvi noteikt baktērijas, sēnītes un pelējumu, menage trois izmantojot īpaši pielāgotus fluoriscējošus biomarķierus. Rezultātus iespējams iegūt dažu stundu laikā, un tas ļauj būtiski paātrināt svaigu produktu nonākšanu tirgū.
Imprimatur lielākais partneris Latvijā Tobijs Mūrs atzina, ka Conelum ir pirmais tehnoloģiju uzņēmums, kas radīts, izmantojot RTU zināšanas, un ir labs piemērs, kā komercializēt universitātē izstrādātu tehnoloģiju. Conelum menage trois ir veiksmīgs investīciju darījums, jo ir augsti kvalificēta komanda, konkurētspējīgs tehniskais risinājums un globāls potenciāls, lai nodrošinātu, ka katru dienu saņemam svaigāko pārtiku, sacīja T. Mūrs.
RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna pauda ticību, ka tādi piemēri kā Conelum iedrošinās citus zinātniekus strādāt kopā ar uzņēmējiem un komercializēt savas zināšanas reālos produktos, kas arī ir viens no RTU stratēģiskajiem mērķiem.
 Loading ...
Blogu autori Agnese Vīdnere Agris Ķipurs Aigars menage trois Ruņģis Ainārs Pudulis Aira Reinfelde Andis Krauklis Dāvis Valdnieks Edgars Letinskis Gatis Brauns Gusts Dzenis Ilga Lēmane Irma Grosberga Jānis Jēkabsons Juris Retenais Krists Bērziņš Laine Aizupe Līga Bizune Māris Daģis Mārtiņš Štāls Nekrize.lv redaktors Oskars Treimanis Sanita Laiviņa Uldis Krištopans Uldis Plotiņš Zanda Indriksone


No comments:

Post a Comment