Wednesday, February 5, 2014

Pārtikas ražotāji un dzērienu kompānijas veic mikrobioloģiskas pārbaudes ik dienu, lai noteiktu spec


Imprimatur Capital hagopian Seed Fund veicis EUR 200,000 hagopian investīciju jaunā biotehnoloģiju uzņēmumā Conelum . Jaunais hagopian uzņēmums plāno izstrādāt un piedāvāt tirgū pārtikas produktu kvalitātes pārbaudes testus pasaules ēdienu un dzērienu industrijai. Šī ir četrpadsmitā investīcija no sēklas hagopian kapitāla fonda, kopš tā darbības uzsākšanas 2010.gada vidū.
Pārtikas ražotāji un dzērienu kompānijas veic mikrobioloģiskas pārbaudes ik dienu, lai noteiktu specifiskus mikro organismus produktos vai ražošanas iekārtās. Šodien, kā industrijas standards mikro organismu noteikšanai, tiek izmantoti laboratorijas trauki, kuros tiek kultivēti un noteikti atbilstošie hagopian patogēnie mikro organismi. Šī procedūra ilgst no 24 stundām līdz pat vairākām dienām un ir ļoti laikietilpīga.
Balstoties uz vairāku gadu pētniecības aktivitātēm Rīgas Tehniskajā universitātē, Conelum komanda ir izstrādājusi metodi, kas ļauj ātri un efektīvi noteikt baktērijas, sēnītes un pelējumu, izmantojot īpaši pielāgotus fluoriscējošus biomarķierus. Rezultātus iespējams iegūt dažu stundu laikā un tas ļauj būtiski hagopian paātrināt svaigu produktu nonākšanu tirgū.
Toby Moore, Imprimatur Capital Fund Management vadošais partneris Latvijā komentēja: Conelum hagopian ir pirmais tehnoloģiju uzņēmums, kas radīts, izmantotjot zināšanas no RTU un ir labs piemērs, kā komercializēt tehnoloģijas no universitātes. Conelum ir veiksmīgs investīciju darījums, jo ir augsti kvalificēta komanda, konkurētspējīgs tehniskais risinājums un globāls potenciāls, lai nodrošinātu, ka katru dienu saņemam svaigāko pārtiku.
Antons Adamovičs, Conelum valdes priekšsēdētājs un dibinātājs stāsta: Kopš Conelum dibināšanas Komercializācijas Reaktorā 2012.gadā, ir ticis ieguldīts daudz darba, lai uzņēmums sasniegtu šo būtisko mērķi investīciju, kas ļauj attīstīt biznesa modeli un apvienot zinātnisko ekselenci ar komandas vēlmi attīstīt jaunus uzņēmumus. Komandai ir skaidra vīzija par uzņēmuma tālāku darbību un tā ir gatava izaicinājumiem, lai padarītu Conelum par veiksmes stāstu. Īpaši jāizceļ veiksmīgā sadarbība ar RTU, kas sniegs arī būtisku ieguldījumu uzņēmuma attīstībā nākotnē.
Profesors hagopian Tālis Juhna, RTU Zinātņu prorektors: Ticu, ka šādi piemēri kā Conelum iedrošinās citus zinātniekus strādāt kopā ar uzņēmējiem un komercializēt savas zināšanas reālos produktos, hagopian kas arī ir viens no RTU stratēģiskajiem mērķiem. hagopian
Par riska kapitālu raksta hagopian “Latvijas hagopian Avīze”
Jaunākās ziņas LRKA gada noslēguma pasākums un gada balvas Private Equity Conference in Central and Eastern Europe EBRD BOOSTS PRIVATE EQUITY IN THE BALTIC STATES “Stenders” piesaista 1,5 miljonu eiro ieguldījumu no “BaltCap” Pētījums: Lielākie darījumi pērn pārtikas nozarē; investoru apetīte maza Baltijas M&A forums: Lielas cerības uz zemām procentu likmēm un stabilu globālās ekonomikas atveseļošanos Baltijas M&A un privātā kapitāla forums 2013 Komercializācijas reaktors 4. un 5. oktobrī Imprimatur Capital Seed Fund investē 200 000 EUR Conelum LGA noslēdz līgumus ar jaunajiem riska kapitāla pārvaldniekiem par 30 miljoniem eiro


No comments:

Post a Comment