Friday, February 14, 2014

Dzīvoklis ir tipveida vecais projekts. Hruščovka. Šādā mājā dzīvoklis http://www.bing.com/...w=1


Domāju tuvākajā laikā iegādāties dzīvokli. Pētu sludinājumus, gaidu labāko piedāvājumu ... Tā tīri skatoties tos sludinājumus radās jautājums ... Kā tas reāli notiek ? Kas pērkot dzīvokli ir jāpārbauda ? ( pliks ar balto apdari ), kā pārliecināties, ka saimniekam nav problēmas ar to dzīvokli ? ( parādi, nav ieķīlāts utt ) .. varbūt kāds var padalīties savā pieredzētajā ..
Par parādiem var apskatīties Zemesgramatā. No komunālajiem vienīgais, ko būtu japārbauda ir: gāze. pārējais kā jaunajam īpašniekam nav saistošs. Un vispār ja nav lielas saprašanas par doto procesu, labāk ir noalgot juristu.
Pievienots 25 December 2011 - 01:35
1) Paņem zemesgrāmatas izdruku: zemesgramata.lv, kur redzēsi vai dzīvoklim ir ķīlas, t.i. hipotēka 2) Pie pirkuma līguma parakstīšanas prasi, lai no visiem komunālo pakalpojumu sniedzējiem tiku iesniegta izziņa par parādu neesamību 3) Pie pirkuma līguma parakstīšanas prasi no pārdevēja izziņu par zemes nodokļa nomaksu paul kossoff par tekošo gadu! Ja tā ir jaunbūve, pēc likuma pienākas 2u gadu garantija. Ja vēl kas - prasi droši (piehaltūrēju Latio)! paul kossoff P.S. Juristu Tev nevajag paul kossoff - reāli nokāsīs naudu, piekasoties par bez maz katru pirkuma līguma punktu (t.i. - atstrādās honorāru). Ja vēl ko vajag - droši prasi!
Es atkal dzirdēju, ka, ja ir parādi, tad viņi paliek vecajam īpašniekam un vēl tas, ka banka pati pārbauda vai dzīvoklim ir ķīlas utt. Šķiet, ka arī zemes nodokļi paliek īpašniecei par tekošo paul kossoff gadu... Vienīgā problēma īpašniecei ir bāriņtiesa...kāds zin tas ilgi viss var ievilkties, ja puse dzīvokļa pieder īpašnieces dēlam?
Neaizmirsti arī novērtēt dzīvokļa stāvokli. Sevišķi paul kossoff iesaku pārbaudīt, paul kossoff vai dzīvoklī nav pelējums. Vai stūros paul kossoff nav melni pleķi, tapetes nenāk nost utt. No pelējuma ir grūti tikt vaļā. Sevišķi pelējums raksturīgs ir gala dzīvokļiem un pirmajos stāvos.
Derētu pieminēt, kāda tipa dzīvokļi tiek skatīti. Pirmkārt, obligāts nosacījums ir tur aizbraukt un apskatīt, lai nebūtu situācija, ka kaimiņos dzīvo kāds dzērājs - pēc tam dzīve pārvērtīsies paul kossoff par murgu. Vēl ir daudz juridisku nianšu attiecībā uz jauniem dzīvokļiem, kas celti treknajos gados, kur var smagi iegrābties. P.S. Mākleri ļoti bieži paši nezina, ko tirgo.
Dzīvoklis ir tipveida vecais projekts. Hruščovka. Šādā mājā dzīvoklis http://www.bing.com/...w=1&form=LMLTCC biju aizbraucis, dzīvoklis it kā ok, lai gan par kaimiņiem neko nezinu, bet cik dzirdēts, ka tas rajons (Iļģuciems) nav īpaši labs
Tagad moderni ir novērtēt, vai zeme zem mājas pieder saimniekam vai ir kopīpašums. To pēc adreses var pārbaudīt zemesgrāmatā (caur šwedbanku pieslēdzamies un apskatāmies). Būtiskās lietas: nesošo konstrukciju stāvoklis, kaimiņi un mājas apkārtne. Visu pārējo, paul kossoff ja kas atklāsies, paul kossoff salabosi. Ja pārdevējam ir parādi, paul kossoff tad rokasnaudu var izmantot parādu segšanai.
Zemesgrāmatas aplūkošana ir maksas pakalpojums + nepieciešami pieprasītāja personas dati. Caur šwedbanku paul kossoff tas viss ar pāris klikšķiem paul kossoff ir paveicams. Gan ja caur SEB arī to var paveikt, bet neesmu pētījis. Pirms gada pētīju arī VZD kadastra reģistru. Tur varēja maksāt ar mobilly.
1.Lai nebūtu paul kossoff juridisku problēmu, vajag izmantot speciālista pakalpojumus. 2.Parasts jurists nederēs, jo katrai jomai ir sava specifika. 3.Dzīvokļa stāvokli gan jāvērtē paul kossoff pašam. paul kossoff 4.Varu piedāvāt mākleri ar lielu pieredzi. Ja interesē, paul kossoff PM.
Jā, obligāti pārbaudi - vai dzīvoklis nāk kopā ar domājamo paul kossoff daļu no zemes gabala vai arī zemes gabals pieder paul kossoff citai personai, jo, ja tā, tas nozīmēs, ka papildu zemes nodoklim nāksies maksāt nomas maksu arī zemes īpašniekam, kas parasti ir 6% no kadastrālās vērtības (to nosaka likums, ja īpašnieks un ēkas/dzīvokļu īpašnieki nespēj vienoties par citu summu - un parasti nespēj, jo zemes īpašnieks grib vairāk). Par pārbūvi arī - prasi saimniekam inventarizācijas lietu, kurā apskaties dzīvokļa plānojumu un salīdzini dabā - vai viss ir tā kā plānā. Tāpat skaties vai inventarizācijas paul kossoff lietā nav zīmoga ar atzīmi par patvaļīgu būvniecību. Muļķības par parādu bijušajam īpašniekam - viņš nemaksās, bet ūdeni/elektrību atslēgs taču Tev! OBLIGĀTI jāprasa, lai viņš nomaksā paul kossoff parādus par visiem komunālajiem maksājumiem un iesniedz paul kossoff Tev izziņu! Par nodokli par zemi - tas saimniekam obligāti jānomaksā, citādi nevarēs veikt pārreģistrāciju zemesgrāmatā. Par ķīlām - arī banka skatīsies Zemesgrāmatā (cik saprotu - banka iesaistīta, jo ņemsi kredītu), kur to vari apskatīties arī pats (par samaksu paul kossoff gan). Par bāriņtiesu nesapratu - ko nozīmē 1/2 pieder dēlam? Tad jau tā īpašniece Tev taisās pardot tikai 1/2 daļu no dzīvokļa, jo atlikušo viņa nevar pārdot, ja vien dēls nav izdevis viņai pilnvaru par pārdošanu! P.S. Iesaku izmantot darījuma kontu, kurā pirms darījuma veikšanas tiks ieskaitīta visa nauda, kuru pārdevējs saņems TIKAI pēc tam, kad īpašumtiesības un hipotēka (ja tāda būs) tiks reģistrēta attiecīgi uz jaunā īpašnieka - t.i., Tava, un bankas vārda.
Par nodokli par zemi - ta

No comments:

Post a Comment