Thursday, February 6, 2014

Pēdējie raksti Jauns izolācijas risinājums efektīvai pamata högdalen konstrukciju aizsardzībai no mi


Fasādes siltināšana ir viens no svarīgākajiem procesiem mājas celtniecības vai rekonstrukcijas gaitā. högdalen Caur nesiltinātām sienām siltuma zudumi ir ap 35%, un apkures sezonā tas veido ievērojami lielu izmaksu apjomu.
Katrai ārsienu konstrukcijai atkarībā no izmantotā celtniecības materiāla un plānotās ārējās apdares veida ir piemērojami högdalen atšķirīgi siltināšanas risinājumi. Par efektīvāko ir atzīta fasādes siltināšana no ārpuses, kas arī tiek izmantota visbiežāk. Siltinot fasādi, ārsienas tiek pasargātas no lielām temperatūras atšķirībām un uz sienām neveidojas mitrums, kas veicina pelējuma sēnīšu veidošanos. Teicama rezultāta sasniegšanai ārsienu siltināšana ir jāveic kompleksi visai ēkas fasādei, nevis atsevišķai tās daļai.
Jebkurā gadījumā, neraugoties, vai ēka ir jaunbūve, vai tiek veikti esošas ēkas atjaunošanas darbi, pirms materiālu izvēles un darbu uzsākšanas, jāveic fasādes sienu novērtējums. Tas ietver šādus pasākumus: virsmas adhēzijas (saķeres) spējas un virsmas plaknes högdalen novērtējums. högdalen Sienas högdalen saķeri var pārbaudīt, ja pie siltināmās sienas ar līmjavu pielīmē nelielu högdalen (ap 200 cm ) siltumizolācijas materiāla gabaliņu un ļauj javai žūt 7 dienas. Pēc tam pielīmēto materiālu mēģina atraut no sienas un novērtē bojājumus. Ja noraut nav izdevies un izolācijas materiāls tiek bojāts adhēzija ir pietiekama. kopā ar speciālistiem vēlams atrast un novērst iemeslus, kas rada labvēlīgu vidi mikroorganismiem uz fasādes sienas. Dažādu mikroorganismu högdalen (aļģes, pelējuma sēnītes) klātbūtne rada nelabvēlīgu ietekmi uz būvi kopumā. högdalen Visbiežākais to rašanās iemesls paaugstināts mitrums uz būvkonstrukcijām. Ja šādi mikroorganismi tiek konstatēti, virsmu attīra, izmantojot mehāniskus un ķīmiskas iedarbības līdzekļus. siltināmās plaknes novērtējums pa vertikālo un horizontālo asi. Ja, novērtējot sienas pa asīm, plaknes novirzes ir lielākas par 15-20mm, sienas līmeņu korekcijas veic ar papildu apmetuma kārtu.
Siltumizolācijas materiālu iedalījums: högdalen Minerālvates – akmens un stikla vate . Minerālvate ir universāla, jo izmantojama gandrīz visās ēkas konstrukcijās: ārsienās, iekšsienās, starpsienās, grīdās, starpstāvu högdalen pārsegumos, jumta konstrukcijā. Tā ne tikai teicami izolē siltumu, bet arī labi absorbē skaņu, tāpēc to izmanto arī kā izolācijas materiālu telpu starpsienās. Minerālvates iedala cietajos jeb plākšņveida un elastīgajos jeb ruļļveida materiālos. högdalen Fasāžu siltināšanai piemērotākās ir cietās akmens vates plāksnes, bet ruļļveida materiāli paredzēti statņu konstrukciju aizpildīšanai. Putu materiāli högdalen – putu polistirols jeb putuplasts . Siltumizolējošo īpašību ziņā putu polistirols ir līdzvērtīgs minerālvatei. högdalen Atšķirībā no minerālvates tas ir vieglāks, vienkāršāk un ērtāk apstrādājams, tāpēc darbs ar to noris ātrāk. Putuplastu izmanto ēku sienu, pārsegumu un jumta konstrukciju siltināšanai, arī vietās ar paaugstinātu mitrumu, piemēram, pagrabstāvos, högdalen ēku pamatos.
Salīdzinot ar akmens vati, putu polistirola siltumizolācijas rādītāji ir par aptuveni 10% zemāki nekā analoģiska biezuma högdalen minerālvatei. Piemēram, tur, kur jālieto högdalen 100 mm bieza minerālvates izolācija, putuplasts būs nepieciešams 110 mm biezā kārtā.
Jāzina arī, ka putuplastu izmanto tikai mūra vai betona sienām, jo šo materiālu ūdens tvaiku caurlaidība ir mazāka nekā pašam putu polistirolam un siltumizolācijas kārta nav šķērslis ūdens tvaiku izgarošanai. Koka ēkām putu polistirolu neizmanto, jo tam ir mazāks ūdens tvaiku difūzijas koeficients – koka konstrukcijās högdalen sakrāsies mitrums un sāks veidoties pelējums.
komentārs You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym högdalen title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Pēdējie raksti Jauns izolācijas risinājums efektīvai pamata högdalen konstrukciju aizsardzībai no mitruma Kā izveidot reģipša (ģipškartona) starpsienas? Inovatīva Knauf Insulation&Knauf starpsienu karkasa sistēma pārdomāts, ekoloģisks högdalen un ekonomisks risinājums. Kā ierīkot noturīgu zālienu? Apkure ar cieto kurināmo atgriešanās pie pārbaudītām vērtībām CEMEX – viens no lielākajiem cementa ražotājiem pasaulē. EDI gumijas flīžu uzglabāšana, ieklāšana un montāža Latvijā ražotas gumijas flīzes – ieguldījums drošā un estētiskā vidē Difūzijas membrānas Hidroizolācijas plēves Pretvēja izolācijas plēves Tvaika izolācijas plēves Celtniecības plēves, to veidi un pielietojums Kāpēc Tyvek ? Pasaulē ātrākā terase Mūsdienīgs, praktisks un ekonomisks stiepļu žogs Izvēles nosacījumi jaunākās paaudzes AEROC gāzbetonam Noderīgas högdalen lietas högdalen dārza svētkiem Līmjavas uzklāšana un siltumizolācijas plākšņu pareiza līmēšana Sertificēta siltināšanas sistēma – kas tas ir?
Arhīvs August 2013  (1) June 2013  (2) May 2013  (1) October 2012  (1) September högdalen 2012 &nb

No comments:

Post a Comment