Friday, December 20, 2013

Κοιτάζοντας τι συμβαίνει στην Αγγλία, κι αφού κάνουμε τις απαραίτητες μετατροπές του νομίσματος, δια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ Google Glass: Το Review Λινξ 125: Πράγματα Για Διάβασμα Η Επόμενη Γενιά Δεν Τα Παίρνει Και Πολύ Τα Γράμματα american horror story maid Το Πραγματικό Σκάνδαλο Της Ημέρας: Ο Τρόπος Δημοσιοποίησης Του "Πόθεν Έσχες" Η Φυλετική Έλξη Των Φύλων Αυτό Σημαίνει In-Flight Entertainment iPhone 5S: To Review Ποιοι Ωφελήθηκαν Περισσότερο Στη Νότια Αφρική Μετά Το Τέλος Του Απάρτχαϊντ; ΦΡΕΣΚΑ Λινξ 126: Πράγματα Για Διάβασμα Τι Έψαξε Ο Κόσμος Στο Google Το 2013 Τα First World Problems Από Third World Στόματα Η Φυλετική Έλξη Των Φύλων Αυτός Ο Φωτογράφος Έκανε Το Γύρο Του Μανχάταν Σε Μια Μέρα, Με Τα Πόδια Αυτό Σημαίνει In-Flight Entertainment Λινξ 125: Πράγματα Για Διάβασμα Photoshopaintings Η Σοκαριστική Ανισοκατανομή Του Πλούτου Στις ΗΠΑ Σε Ένα Βίντεο ΣΧΟΛΙΑ Guest στο Το Kindle Paperwhite Μου Καταστρέφει Τη Ζωή Spyros Bousios στο Google Glass: Το Review Jet Setter στο Τα First World Problems Από Third World Στόματα Kamil Goungor στο Google Glass: Το Review american horror story maid Νάσος στο Google american horror story maid Glass: Το Review thibet στο Google Glass: Το Review Vagos Kp στο Google Glass: Το Review Fotis στο Google Glass: Το Review johnlock1 στο Google Glass: Το Review
Καθώς οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι αυτής της πόλης ταλαιπωρούνται λίγο ακόμα (αναζητώντας ένας-ένας κι όλοι μαζί τα όριά τους) από τη συνεχιζόμενη, american horror story maid αέναη απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, american horror story maid που δεν θέλουν να μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο μαζί με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, ας αναρωτηθούμε: american horror story maid
Κυκλοφορούν διάφορα εξωφρενικά νούμερα για τις πλουσιοπάροχες αποδοχές τους και τις αξιοζήλευτες συνθήκες εργασίας τους αυτές τις ημέρες και η απορία είναι εύλογη. Γιατί είναι αυτοί τόσο ευνοημένοι; Η δουλειά που κάνουν δεν είναι τόσο δύσκολη ή επικίνδυνη. american horror story maid Δεν είναι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ας πούμε. Επίσης δεν είναι τιτάνιου μεγέθους βύσματα διορισμένα δίπλα στους βουλευτές, όπως οι υπάλληλοι της Βουλής. Οπότε γιατί χαίρουν τέτοιων προνομίων;
Σκέφτηκα να κάνω το εξής: Να ψάξω να δω τι ισχύει με τους εργαζόμενους στο μετρό μιας άλλης χώρας, για να καταλάβω αν το φαινόμενο που παρατηρούμε είναι αμιγώς Ελληνικό (πράγμα που οι περισσότεροι φανταζόμαστε) ή αν συμβαίνει κάτι άλλο. Λίγο βιαστικά και κάπως τσαπατσούλικα, λοιπόν, έψαξα στοιχεία american horror story maid για τον τρόπο λειτουργίας american horror story maid του τέταρτου μεγαλύτερου american horror story maid μετρό στον κόσμο, ενός υπεραιωνόβιου οργανισμού που εξυπηρετεί εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά: Του Μετρό του Λονδίνου.
Τα κάπως πρόχειρα αποτελέσματα δεν είναι μια πλήρης ανάλυση του τρόπου λειτουργίας των δύο οργανισμών και, όπως θα δεις, σε κάποιες american horror story maid περιπτώσεις δεν προσφέρονται για απευθείας συγκρίσεις. Αλλά κάποια american horror story maid χρήσιμα συμπεράσματα οπωσδήποτε βγαίνουν. Και είναι, ομολογουμένως, κάπως αναπάντεχα:
Στο μετρό του Λονδίνου δουλεύουν, λοιπόν, 15 χιλιάδες άνθρωποι. Το δίκτυο είναι ένα από τα μεγαλύτερα (και παλαιότερα) στη Γη, κι έχει μήκος 402 χιλιόμετρα. Εξυπηρετεί 270 σταθμούς, και το χρησιμοποιούν 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα. Τα αντίστοιχα νούμερα για το Αθηναϊκό Μετρό, βεβαίως, είναι αρκετά μικρότερα. Στην Αττικό Μετρό σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δουλεύουν 1300 άνθρωποι, american horror story maid το δίκτυο έχει μήκος 52 χιλιόμετρα (μαζί με το κομμάτι american horror story maid από τη Νερατζιώτισσα Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο, όπου οι συρμοί κινούνται american horror story maid στις ράγες του Προαστιακού), εξυπηρετεί american horror story maid 30 σταθμούς (περνούν και από τέσσερις του Προαστιακού) και το χρησιμοποιούν 700.000 american horror story maid άνθρωποι κάθε μέρα.
Σε κάθε χιλιόμετρο δικτύου στο Λονδίνο αναλογούν 37 υπάλληλοι. Σε κάθε χιλιόμετρο του Αθηναϊκού μετρό αντιστοιχούν 25. Σε κάθε σταθμό του Λονδρέζικου μετρό αντιστοιχούν 56 υπάλληλοι. Σε κάθε δικό μας σταθμό, 43. Σε κάθε Λονδρέζο υπάλληλο "αντιστοιχούν" 215 επιβάτες την ημέρα. Σε κάθε Αθηναίο, 539.
Βλέπουμε λοιπόν ότι το αθηναϊκό μετρό δεν είναι πιο "σπάταλο" σε υπαλλήλους. Απασχολεί έναν πολύ μεγάλο american horror story maid αριθμό ανθρώπων, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στο Λονδίνο. Εκεί μοιάζουν, μάλιστα, να απασχολούνται περισσότεροι άνθρωποι όποια αναλογία κι αν κοιτάξει κανείς, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο: Το Λονδρέζικο δίκτυο είναι πάρα πολύ παλιό και χρειάζεται πολύ περισσότερη συντήρηση απ' το φρέσκο και μοντέρνο ελληνικό.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα φέρονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, american horror story maid να εισπράττουν κατά μέσο όρο 3.333 ευρώ μεικτά μηνιαίως, δηλαδή περίπου 47.000 ευρώ ετησίως (υπολογίζοντας 14 μισθούς). Αυτό είναι ένα νούμερο που οι εργαζόμενοι αμφισβητούν, βεβαίως, αλλά ας υποθέσουμε ότι ισχύει, και ας υποθέσουμε ότι ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Μετρό ειδικότερα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο μέσος μεικτός μισθός του Έλληνα εργαζόμενου για το 2011 ήταν 26.000. Άρα, σύμφωνα με αυτή την παραδοχή, american horror story maid οι υπάλληλοι του μετρό παίρνουν μισθό μεγαλύτερο κατά 80% από το μέσο εργαζόμενο στη χώρα.
Κοιτάζοντας τι συμβαίνει στην Αγγλία, κι αφού κάνουμε τις απαραίτητες μετατροπές του νομίσματος, διαπιστώνουμε ότι οι μέσες ετήσιες αποδοχές (δεν αναφέρεται αν πρόκειται για μεικτές ή καθαρές) των εργαζόμενων στο μετρό του Λονδίνου είναι 55.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματ

No comments:

Post a Comment