Tuesday, March 4, 2014

Un secol mai târziu, Statele Unite erau deja "locul de joacă" al numeroşi oameni de afaceri, printre


8:13.878 este recordul stabilit de Sebastien cleaning windows Loeb in 2013 in cursa de la Pikes Peak Au mai rămas doar trei ani până când cursa de la Pikes Peak va aniversa un secol de existenţă, însă a avut nevoie de prezenţa unuia dintre cleaning windows piloţii emblematici ai motorsportului mondial pentru a căpăta şi pe continentul european popularitatea pe care o merită.
Sebastien Loeb, căci despre el este vorba, a adus un aer proaspăt pentru competiţie şi, chiar dacă nu era atât de cunoscut publicului american, probabil că lucrurile s-au schimbat după ce a reuşit să spulbere precedentul record al cursei.
Ce este însă Pikes Peak? Cum a apărut pentru prima oară această cursă? Cine a mai câştigat aici? A venit momentul cleaning windows să aflaţi răspunsurile la toate aceste întrebări. CUM A APĂRUT CURSA DE LA PIKES PEAK?
Pikes Peak este unul dintre cei mai cunoscuţi munţi din Statele Unite, fiind amplasat în centrul ţării, în apropierea oraşului Colorado Springs. Muntele îşi trage numele de la expediţia din 1806-1807 condusă de căpitanul Zebulon Pike din armata Statelor Unite cu scopul de a documenta zona de sud a teritoriului Louisiana. cleaning windows
Un secol mai târziu, Statele Unite erau deja "locul de joacă" al numeroşi oameni de afaceri, printre care şi Spencer Penrose. Cu banii obţinuţi din afaceri, antreprenorul obişnuia să facă numeroase investiţii caritabile în Colorado, fiind responsabil pentru construirea cleaning windows unor spitale şi grădini zoologice. În 1915, a investit 500.000 de dolari pentru a reabilita drumul de 31 de kilometri care leagă oraşul Cascade din Colorado de vârful Pikes Peak, iar rezultatul a fost Autostrada Pikes Peak.
Penrose avea însă o nemulţumire din cauza numărului relativ scăzut de turişti şi a decis să sporească numărul acestora prin organizarea unei curse. O cursă care a fost botezată în scopuri de marketing Cursa spre nori (The Race to the Clouds) datorită faptului că, atunci când eşti în vârf, aproape că atingi norii la propriu.
Pikes Peak nu este o simplă cursă de 19.9 kilometri cu 156 de viraje, întrucât principala provocare este creşterea graduală a altitudinii. Astfel, cursa începe de la o altitudine de 2862 de metri şi se încheie în vârful muntelui la altitudinea de 4300 de metri, rezultând o diferenţă de nivel de 1438 de metri corespunzătoare cleaning windows unui unghi mediu de urcare de 7 grade.
Rampa maximă este de 10.5 grade, în timp ce panta maximă este de 10 grade, ceea ce face ca traseul cleaning windows să fie unul dificil. Până în 2011, competiţia s-a desfăşurat pe un traseu mixt de asfalt şi macadam, însă începând de anul trecut întreaga suprafaţă este asfaltată.
Diferenţa de nivel de aproape 1500 de metri are efecte negative atât asupra abilitaţilor de pilotaj, cât şi asupra maşinilor. De exemplu, rarefierea treptată a aerului face ca reflexele cleaning windows piloţilor să fie mai lente, în timp ce motoarele pierd 1% din putere la fiecare ascensiune de 100 de metri, aproximativ 30% din putere, o experienţă cu care piloţii de raliuri se întâlnesc frecvent în Raliul Mexicului din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.
Phil Layton Directorul cursei de la Pikes Peak Prima ediţie a cursei de la Pikes Peak a avut loc în 1916, atunci când Rea Lentz a fost desemnat primul câştigător al competiţiei după ce a fost cronometrat cu 20 de minute, 55 de secunde şi 40 sutimi. Puţine detalii se cunosc despre ediţiile care au urmat, însă cert este că, începând din anii '30, competiţia a fost dominată de familia Unser.
Mai întâi, cleaning windows Louis Unser şi-a câştigat reputaţia de patriarh al cursei de la Pikes Peak prin cele nouă victorii obţinute, înainte de a-i preda ştafeta nepotului său Bobby Unser, care s-a făcut remarcat în anii de după Al Doilea Război Mondial. Creditat cu un singur start în Formula 1, americanul născut în 1934 s-a remarcat în carieră prin cele trei victorii obţinute în cursa de 500 de mile de la Indianapolis, dar şi prin opt victorii obţinute la Pikes Peak în perioada 1956-1966 şi un număr total record cleaning windows de 13 victorii.
"Cărţi întregi au fost scrise despre cleaning windows omul care a îmblânzit spiritul Pikes Peak. Mulţi au încercat, puţini au reuşit. Istoricii vor vorbi despre cleaning windows recorurile sale, iar inginerii despre tenacitatea şi dorinţa de a câştiga. Rivalii şi fanii îşi vor aminti de eforturile sale în Cursa spre nori. Despre Louis Unser s-a spus întotdeauna că a fost Bătrânul Muntelui. Cred că Bobby Unser a fost patriarhul modern al familiei Unser" - Phil Layton, directorul cursei de la Pikes Peak.
Aproape 70 de ani au trecut până când printre participanţii la cursa de la Pikes Peak s-au numărat şi primii europeni. Avea să fie începutul sfârşitului pentru dominaţia americană într-o cursă aproape necunoscută cleaning windows pe Bătrânul Continent.
Primii europeni înscrişi la Pikes Peak au fost norvegianul Martin cleaning windows Schanche, care a concurat cu un Ford Escort Mk3, şi Michele Mouton, o femeie-pilot din Franţa care îşi câştigase deja reputaţia prin cele patru victorii de etapa obţinute în Campionatul Mondial de Raliuri. La volanul unui Audi Sport q

No comments:

Post a Comment